— dinsdag 24 augustus 2010, 10:44 | 3 reacties, praat mee

AD: foto’s van vrouwen, kinderen, dieren

'Ik vind dat we een betere mix van hard en zacht nieuws moeten hebben. (...) Niet alleen foto's van mannen in pakken, maar ook van vrouwen en kinderen. En dieren. Puppies die langs de snelweg zijn gevonden, halen bij mij geheid de voorpagina. Zeker als ze later weer worden herenigd met hun moeder. Maar daartegenover moet wel een keiharde primeur uit politiek Den Haag staan', zegt Christiaan Ruesink, de nieuwe hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad dinsdag in zijn eigen krant. Ruesink (40) is niet van plan de boel ernstig op de schop te gooien. De nieuwe eigenaar, de Persgroep, heeft dat net gedaan. 'We maken een moderne, populaire gezinskrant. (...) Het slaat geweldig aan: voor het eerst sinds hele lange tijd stijgt de oplage van het AD weer. Met 2,6 procent. Dat is ongelooflijk. Daar mogen we heel trots op zijn.'

Bekijk meer van

Praat mee

3 reacties

Johan Camfferman, 24 augustus 2010, 13:47

Alles wat de nieuwe hoofdredacteur Ruesink wil, staat nu al in het AD. Ik lees elke dag over zielige vrouwen en kindertjes. Elke dag lees ik over honden of katten die mishandeld zijn. Over Wilders de boeman. Behalve de politieke primeur, ja die mis ik al vele, vele jaren in het AD…

Eduard Bekker, 24 augustus 2010, 14:19

Eigenlijk vind ik de AD helemaal niet zo slecht. Ik heb er echter nooit voor gekozen het AD te lezen. Die is me als opvolger van de degelijke Haagsche Courant eenvoudigweg in de maag gesplitst.
Wat me vooral in het begin opviel: het lijkt wel of hun doelgroep vooral ziek is, want er wordt extreem veel over ziektetoestanden geschreven.
En beesten op de front. Daar hebben we de Telegraaf toch al voor?

Frank Hensen, 24 augustus 2010, 17:16

De ideale mix is de verzameling van alle dagbladen in Nederland. Utopisch Dagblad.

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.