— vrijdag 4 maart 2016, 13:34 | 0 reacties, praat mee

‘AD betaalt 5000 euro schadevergoeding na rectificatie’

Het AD heeft een schadevergoeding van 5.000 euro betaald aan jongerenimam Yasin Elforkani en moskeebestuurder Jacob van der Blom. Dat schrijft Turkse Nederlander. Laatste wijziging: 4 maart 2016, 15:05

De twee mannen werden in een artikel van 11 februari beschuldigd van gesjoemel met geld uit een ‘islamitisch fonds voor moslimcentra’. Het zou gaan om een bedrag van 600.000 euro en justitie in Koeweit zou een onderzoek zijn gestart.

Het duo ondernam juridische stappen en en paar dagen later plaatste het AD een rectificatie. De beschuldigingen zouden afkomstig zijn van een oud-bestuurslid en “kan het AD niet voor haar rekening nemen. Evenmin kan het AD bevestigen dat het onderzoek waarnaar het artikel verwijst betrekking heeft op genoemde stichting. Zij betreurt het dat haar artikel mogelijk de indruk heeft gewekt dat de beschuldiging van gesjoemel de uitkomst is van eigen onderzoek.”

Elforkani en Jacob van der Blom hebben laten weten dat ze het bedrag dat er overblijft na het betalen van de juridische kosten zullen overmaken aan een goed doel.

Bekijk meer van

AD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.