anner smart octo

— vrijdag 1 oktober 2010, 15:33 | 0 reacties, praat mee

Acties tegen opheffen muziekcentrum

Een van de voornemens van het kabinet Rutte-Verhagen is het afschaffen van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO), waar meerdere orkesten en het Groot Omroepkoor in zijn ondergebracht. Het koor, het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Metropole Orkest worden bij opheffing van het MCO geraakt. Chef-dirigenten, musici, directie en staf hebben met ontzetting gereageerd op het voornemen in het regeerakkoord. "Dit mag niet teloorgaan en zeker niet zonder brede afweging binnen de Publieke Omroep en het orkestenbestel. Wij zullen alles in het werk stellen om dit te voorkomen en roepen eenieder met klem op om hiertegen in het geweer te komen", aldus de verklaring. Als de plannen doorgang vinden, gaan er volgens de vakbond FNV KIEM zeker 350 banen verloren.

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.