Tegel Beeld en Geluid

— maandag 16 juni 2008, 16:17 | 0 reacties, praat mee

Actie dreigt bij SBS Productions

Het personeel van SBS Productions dreigt met acties om een betere CAO af te dwingen. Het lijkt er op dat een akkoord tussen de onderhandelaars door de werkgever is afgewezen. 'De leden van de NVJ werkzaam bij SBS Productions zijn zeer ontstemd over deze gang van zaken. Een verontwaardiging die mede tot uiting komt in een grote actiebereidheid. Het is voor de NVJ geen optie om op basis van het eerder genoemde onderhandelaarsakkoord verder te onderhandelen. Uw afwijzing betekent dat we na een half jaar onderhandelen terug zijn bij het begin en dat is voor onze leden onacceptabel', schrijft de NVJ aan SBS. De werkgever heeft tot woensdagavond de tijd alsnog in te stemmen met de CAO. Anders volgen acties.

De CAO-onderhandelingen bij SBS Productions verliepen aanvankelijk stroef, totdat directeur Taco Rijssemus onlangs zijn vertrek naar de KRO aankondigde. Als een van zijn laatste daden sloot hij een CAO-akkoord waarbij ondermeer het salaris begin dit jaar met 2,5 procent omhoog gaat en per 1 januari 2009 met 3 procent. Verder zijn afspraken gemaakt over een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering van 20 euro per maand, ontwikkelingsverlof en uitbreiding van de feestdagencompensatie.

NVJ-secretaris Marc Visch: ‘Dit akkoord heb ik nog niet aan de leden kunnen voorleggen, omdat Rijssemus het eerst met de directie van SBS Broadcasting, het moederbedrijf, wilde bespreken. Ik hoor van hem dat de die het afwijzen. Van SBS Broadcasting hebben we nog niets gehoord. Als het klopt, komen er acties.’

Aangezien Rijssemus inmiddels weg is en er nog geen opvolger is gevonden, gaat de NVJ er van uit dat met SBS Broadcasting een CAO afgesloten moet worden voor SBS Productions.

Bekijk meer van

NVJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.