— dinsdag 8 april 2008, 09:38

Principe-akkoord CAO AT5

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) meldt dat er bij de Amsterdamse stadszender AT5 voor 2008 een principe-CAO is bereikt. In een brief aan NVJ-leden die bij AT5 werken, meldt Omroep-secretaris Marc Visch dat er "onze ogen goede afspraken zijn gemaakt ten aanzien van salaris, vergoedingen, contracteren, afstemming werk-privé en opleidingen." In de voorgestelde CAO gaan de salarissen per 1 mei aanstaande met 3 procent omhoog. De salaristabel, die ten onrechte sinds 2003 niet was aangepast, zal met terugwerkende kracht worden gecorrigeerd, aldus Visch. Ook is er een tegemoetkoming met betrekking tot de zorgverzekering afgesproken. Er wordt een scherper onderscheid gemaakt tussen stagiaires, die maar kort bij AT5 blijven, en trainees. De laatste groep verblijft straks maximaal een half jaar in de zogeheten aanloopschaal; nu is dat nog één jaar. De overeengekomen CAO is nog wel onderwerp van goedkeuring. De NVJ heeft de leden gevraagd over het akkoord te stemmen.

Bekijk meer van

NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.