word studentlid

— woensdag 9 maart 2016, 16:56 | 0 reacties, praat mee

Acceleratorprogramma brengt startups en mediaorganisaties samen

Acceleratorprogramma brengt startups en mediaorganisaties samen
Pixabay / CC0

Startups en mediabedrijven kunnen van elkaar leren en profiteren. Dat is althans het idee achter MediaMatters, een nieuw acceleratorprogramma dat donderdag gelanceerd wordt. Binnen het programma worden startups en mediabedrijven aan elkaar gekoppeld, om samen een product of organisatie te verbeteren. Laatste wijziging: 10 maart 2016, 10:17

“Startups hebben een hele andere manier van denken dan grote bedrijven. Ze zijn vaak innovatiever en kunnen sneller schakelen, waardoor ze flexibeler zijn en gemakkelijker nieuwe dingen kunnen proberen. Tegelijkertijd missen ze ervaring die grotere organisaties wel hebben”, verduidelijkt initiatiefnemer Rick van Dijk aan Villamedia. “Dat willen we bij elkaar brengen. Zo kunnen de twee profiteren van elkaar kracht.”

Vanaf donderdag kunnen startups (die zich niet per se op de media hoeven te richten) zich aanmelden via de website van MediaMatters. Uit de aanmeldingen worden tien deelnemers gekozen die samen met mediabedrijven tussen april en september hun idee en bedrijf gaan verbeteren.

Mediaorganisaties kunnen binnen de accelerator een rol hebben als sponsor, mentor, klant of technologie-expert en krijgen de gelegenheid vroegtijdig aan te haken bij voor de branche mogelijk interessante nieuwe bedrijven.

Binnen het acceleratorprogramma leren de deelnemers onder andere over het vinden van investeerders en juridische kwesties. In één-op-éénsessies met hun mediaorganisaties wordt vervolgens dieper ingegaan op de samenwerking en hoe deze eruit gaat zien.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.