— dinsdag 5 april 2016, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Aanmelden voor De Coöperatie van start

De Coöperatie is begonnen met het inschrijven van leden. Dat kan via de site van De Coöperatie of via Villamedia. Leden van de NVJ krijgen 50 procent korting op het lidmaatschap van de Coöperatie.

De organisatie is een nieuw collectief van freelance journalisten. De Coöperatie, waarvan lidmaatschap maandelijks twintig euro bedraagt, gaat zelf locaties met werkplekken beheren en ondersteuning geven op het gebied van ict, verkoop en administratie.

Mede-oprichter Teun Gautier: “Freelancers nemen een steeds groter deel van de journalistieke productie voor hun rekening en zullen ook in toenemende mate zelf gaan publiceren. Het ontbreekt de zelfstandige journalist echter aan schaalvoordeel van het collectief en ondersteuning van zijn of haar werk.”

Via De Coöperatie kunnen freelancers straks zelf ook rechtstreeks publiceren in de Blendle-kiosk.De Coöperatie is een bedrijf met winstoogmerk, waarvan het eigendom in handen is van de leden, er zijn geen andere aandeelhouders. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft een kredietfaciliteit ter beschikking gesteld om de start mee te financieren.

De eerste werkplekken openen 1 juni aanstaande in Amsterdam en Hilversum.

Inschrijven kan via Villamedia of bij De Coöperatie.

Bekijk meer van

NVJ De Coöperatie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.