e learning nvj

— woensdag 27 februari 2019, 13:55 | 0 reacties, praat mee

Aankoop TMG stuwt bedrijfsresultaat Mediahuis

Beeld: Pixabay

De aankoop van de Telegraaf Media Groep (TMG) heeft Mediahuis geen windeieren gelegd. In 2018 zag de Belgische uitgeverij zijn omzet met 28 procent groeien, naar 819 miljoen euro. De nettowinst over vorig jaar komt uit op 28 miljoen, een stijging van maar liefst 90 procent ten opzichte van 2017. Met name de activiteiten in Nederland – Mediahuis heeft naast TMG ook NRC in handen – zijn daar verantwoordelijk voor. Laatste wijziging: 27 februari 2019, 14:17

Dat meldt Mediahuis in een persbericht. De uitgever noemt de bijdrage van TMG aan het bedrijfsresultaat significant. Mede dankzij “een efficiënt ingrijpen in de kosten, in combinatie met een versnelde digitale transformatie”.

Het resultaat van de nieuwsactiviteiten in België nam in 2018 juist af. Volgens Mediahuis zijn “een achterblijvende advertentieomzet, in combinatie met een aanzienlijke structurele stijging van de papier- en personeelskosten” daar debet aan. De lager uitvallende omzet uit advertenties wijt Mediahuis aan internationale digitale platformen, zoals Google en Facebook.

Waar inkomsten uit advertenties teruglopen, stijgen inkomsten uit abonnees juist bij de titels van de uitgever. De Belgische krant De Standaard zag zijn printoplage met 3,1 procent stijging. De digitale verkoop steeg in 2018 met 31,2 procent. Ook bij NRC kwamen er abonnees bij: 1 procent, zowel in print als online.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.