banner anp

— donderdag 25 februari 2021, 11:40 | 0 reacties, praat mee

Aanhouding op Urk in zaak mishandeling NOS-beveiliger

Urk, eind januari. De restanten van de GGD-teststraat, waar brand werd gesticht uit protest over de net ingevoerde avondklok | ANP

Er is een aanhouding verricht in de zaak rond een mishandeling van een beveiliger op Urk, die een cameraploeg van de NOS begeleidde. Eind januari kreeg de beveiliger een bijtende stof in zijn gezicht gespoten, toen de ploeg 24 januari de resten filmde van een uitgebrande coronateststraat van de GGD.

Vermoedelijk ging het daarbij om pepperspray. De politie heeft dinsdag een 17-jarige man uit Urk aangehouden en verhoord. Hij is weer op vrije voeten maar blijft verdachte, meldt de NOS.

Een door Urker jongeren opgezette crowdfunding haalde in korte tijd ruim tienduizend euro op. Initiatiefnemer Jan Baarssen wilde daarmee “buitenwonenden ook de goede kant van de Urker jeugd laten zien”.

De NOS kon na het incident de opnamen niet bij de teststraat afronden en zocht een andere locatie op voor berichtgeving. Burgemeester Van den Bos noemde de brandstichting in een videoboodschap een dieptepunt.

Bekijk meer van

Urk NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.