e learning nvj

— maandag 22 maart 2021, 10:38 | 0 reacties, praat mee

Universitair docent doet aangifte na dreigende boodschap op deurpost

Nadia Bouras | ANP

Universitair docent en opiniemaker Nadia Bouras doet aangifte bij de politie, nadat ze een intimiderende sticker op haar deurpost aantrof. De sticker meldde dat haar woning 'onder observatie is' door volgers van Vizier op Links. Dat is een account dat vermeend links activisme in onderwijs, rechtspraak en media wil blootleggen.

Daarbij worden via sociale media en vizieroplinks.org regelmatig adres- en contactgegevens van politici gedeeld. Aanhangers kunnen stickers kopen, met daarop de tekst: “Geobserveerde locatie. Deze locatie wordt geobserveerd door volgers van Vizier Op Links.”

Crowdfundingsorganisatie Backme heeft vanwege de intimidatie - en een gebrek aan excuses noch maatregelen om herhaling te voorkomen - de samenwerking met Vizier op Links opgezegd.

Nadat Bouras via Twitter de vondst van de sticker had gedeeld, meldden anderen zich met identieke verhalen. Huub Bellemakers, actief binnen de Nijmeegse fractie van GroenLinks, meldde ook zo’n sticker op zijn voordeur te hebben gehad. Hij besloot daar toen geen ruchtbaarheid aan te geven, omdat hij volgens eigen zeggen “wel even genoeg had van zulke negatieve aandacht.”

Na het incident bij Bouras zegt Bellemakers het belangrijk te vinden om “te laten zien dat het geen incident is, maar een lopende intimidatiecampagne.”

Bouras doet vandaag aangifte.

Volgens Vizier Op Links zijn de stickers “ludiek en vrij verkrijgbaar”, waarvan er bovendien al duizenden van zijn verstuurd. Ze vinden het een ‘beetje ingewikkeld’ om hen ieder individueel stickertje aan te rekenen. De huidige ophef zou vooral framing en een cancel-poging zijn van links. “Niets nieuws”, aldus de anonieme beheerders van het account.

Bouras stelde in Met het Oog op Morgen dat Vizier op Links zich er niet zo makkelijk vanaf kan maken: “De sticker faciliteren betekent ook dat mensen gericht op zoek gaan naar bepaalde personen, hun huisadres traceren en op bezoek komen. Als zij dat faciliteren, dan moet hen een halt toegeroepen worden.”

Bekijk meer van

Vizier op Links Nadia Bouras

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.