training eu starters

— donderdag 4 oktober 2018, 12:35 | 0 reacties, praat mee

‘Aandacht op VRT-radiozenders tegen betaling’

In Vlaanderen is met verbazing gereageerd op berichten in dagblad De Morgen dat de Vlaamse publieke omroep VRT tegen betaling organisaties laat beschikken over presentatoren en aandacht kunnen kopen op VRT-radiozenders. De VRT zegt dat de onafhankelijkheid niet in het geding is en het geld als bijdrage in de productiekosten dient. Laatste wijziging: 8 oktober 2018, 08:07

De VRT zegt dat ze zelf bepalen met welke organisaties er wordt samengewerkt. Ook zou de omroep waken voor eenzijdige aandacht voor organisaties en evenementen. De bijdragen die aan organisaties worden gevraagd lopen uiteen van zo’n 1800 tot bijna tienduizend euro.

Parlementslid Bart Caron voor partij Groen spreekt van een vorm van productplacement. Pol Deltour van de Vlaamse Vereniging van Journalisten zegt dat het tegen alle journalistieke regels indruist om te (laten) betalen voor verslaggeving. Tegenover De Morgen zegt een VRT-woordvoerder de producties niet bij de reguliere nieuwsdienst belanden.

Organisaties die de VRT graag zien langskomen zijn verdeeld over de optie om te betalen. Sommige zien het als een nuttige manier om een evenement extra aan te prijzen. Andere zeggen het waardevoller te vinden als de VRT zelfstandig besluit langs te komen.

Parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) pleit inmiddels voor een audit naar de inkomstenstromen bij de VRT. Meer bij De Morgen

Bekijk meer van

VRT België

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.