word actief nvj klein

— vrijdag 21 september 2018, 10:12 | 1 reactie, praat mee

Pamflet Milou Deelen en Sarah Izat voor keuzevrijheid

Het pamflet van Milou Deelen en Sarah Izat. - © Simone Frank

Een pamflet van politie-agente Sarah Izat en journaliste Milou Deelen vult op deze Internationale Dag van de Vrede twee pagina’s van het Parool. De afgebeelde vrouwen lijken op het eerste oog twee uitersten: een vrouw die zich vooral wil kunnen bedekken, en een vrouw die zich juist letterlijk bloot wil kunnen geven. Maar toch strijden zij voor hetzelfde doel: keuzevrijheid. Laatste wijziging: 21 september 2018, 10:40

Die vrijheid moet niet beperkt zijn, maar juist inclusiever. Dat is wat Deelen en Izat willen bereiken met het pamflet. “Er is nog steeds veel (vrouwen)discriminatie. Dat moeten we tegengaan”, zegt Deelen. Zij is aanhanger van de Free the Nipple movement en strijdt tegen verpreutsing van de maatschappij. Vrouwen moeten volgens haar net als mannen het recht hebben om bijvoorbeeld hun shirt uit te trekken of topless te zonnen.

Sarah Izat kwam vorig jaar in het nieuws toen zij naar het College voor de Rechten van de Mens stapte. Zij mocht van haar werkgever geen hoofddoek dragen bij haar politie-uniform. Izat werd in het gelijk gesteld.

Beide vrouwen willen keuzevrijheid bevorderen, in de breedste zin van het woord. “Daarbij moet emancipatie niet beperkt blijven tot een bevolkingsgroep. Het maakt niet uit wat voor geaardheid je hebt, wat voor geloof of voor welke vorm van vrijheid je strijdt”, aldus Deelen.

Deelen heeft Izat ontmoet toen zij haar vorig jaar interviewde voor het platform waar zij voor freelancet, Broadly. “Het klikte toen meteen en sindsdien hebben wij steeds meer contact gekregen. We willen beiden vrijheid, in de breedste zin van het woord. En we willen af van het wij-zij denken. Ik wil mijn vrijheid, en zij net zo goed die van haar.”

De twee hebben het pamflet aan verschillende media aangeboden met de vraag of ze het vandaag willen publiceren. In elk geval het Parool is daar dus op in gegaan.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

R Verwer, 24 september 2018, 08:44

Waar is het pamflet?
Of is dit plaatje met twee kreten al het pamflet?

Redactie: weten jullie meer? Een echt pamflet, daarin wordt iets onderbouwd…
Ik merk hier niets van.
Beetje snel een persbericht overgenomen?
In elk geval graag de link naar het pamflet. Dank!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.