Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 19 mei 2017, 11:09 | 0 reacties, praat mee

90 mensen weg bij Amerikaanse tak tech-uitgever IDG

Pixabay

De International Data Group (IDG), uitgever van diverse nieuwswebsites die berichten over technologie, ontslaat 90 van zijn Amerikaanse werknemers na een overname door het Chinese conglomeraat Oceanwide Holdings Group en investeringsbedrijf IDG Capital. Dat meldt de Boston Globe op basis van gesprekken met ingewijden.

In een reactie stelt IDG, dat in Nederland uitgever is van titels als Webwereld en Computeworld, dat de ontslagen onderdeel uitmaken van een twee jaar durend plan dat de uitgeverij moet omvormen tot “een gestroomlijnd bedrijf met de grootst mogelijke waarde”. Het is voor IDG niet de eerste ontslagronde, dat moeite had de overstap te maken van print naar online. Tussen 2013 en 2014 stopte de uitgeverij met de printuitgaven van zijn titels PCWorld, Computerworld en Macworld, die daarna als online titels voortleefden.

Bekijk meer van

IDG

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.