PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 12 oktober 2022, 09:08 | 0 reacties, praat mee

65 podcasts genomineerd voor Dutch Podcast Award; stemmen is opengesteld

© BNR

In totaal maken er dit jaar 65 podcasts kans op een Dutch Podcast Awards. De prijzen voor podcastmakers en -uitgevers, een initiatief van BNR Nieuwsradio, worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. In totaal zijn er in dertien categorieën prijzen te vergeven. Laatste wijziging: 12 oktober 2022, 09:10

De genomineerde podcasts zijn allemaal voorgedragen door het luisterpubliek. Volgens een persbericht van BNR Nieuwsradio werden er dit keer honderden verschillende podcasttitels voorgedragen door in totaal 31.000 mensen. Het publiek speelt ook een belangrijke rol in toekenning van de prijzen, waar vanaf dinsdag op gestemd kan worden via Podcastawards.nl. Hun stem telt bij de meeste categorieën voor 80 procent mee in de einduitslag.

Naast het publiek beslist ook een vakjury mee over welke podcasts er met de prijzen naar huis gaan. Bij de meeste categorieën telt hun stem voor 20 procent mee. In drie categorieën worden de prijzen alleen door een jury toegekend. Dat zijn de categorieën Beste artwork, Beste Sound design en 200+. In die laatste categorie dingen alleen podcasts mee met minimaal 200 afleveringen. De jury voor die prijzen wordt op maandag 14 november bekendgemaakt.

De Dutch Podcast Awards worden op 14 november uitgereikt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De genomineerden zijn te bekijken op de website van de Dutch Podcast Awards.

Bekijk meer van

Dutch Podcast Awards

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.