Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 18 juni 2015, 09:34 | 0 reacties, praat mee

‘5000 euro per column Jan Mulder onwaar’

Levin de Boer / ANP KIPPA

NRC heeft het bedrag van 5000 euro per column die Jan Mulder als columnist bij de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws (HLN) zou gaan verdienen, nader bekeken in hun factcheck. Quote noemde dat bedrag toen ze de 'toptransfer' van Mulder bekendmaakten. HLN ontkent het honorarium van 750.000 euro over drie jaar. Dat is volgens hoofdredacteur Margot Moeseke 'pertinent fout'. Volgens Moeseke zal Mulder onder een bredere mediaovereenkomst optreden als ambassadeur voor Het Laatste Nieuws. Mulder zal kortom ook in marketinguitingen figureren. Zelfs als het bedrag van 750.000 euro zou kloppen, is het omrekenen naar een-getal-per-column te simpel, aldus NRC.

Quote-journalist Mark Koster wilde tegenover NRC zijn bronnen niet prijsgeven. De wijze waarop tot het bedrag van 5000 euro is gekomen is “naast zwak gefundeerd, dus onwaar”, aldus NRC. (€)

Bekijk meer van

Jan Mulder Het Laatste Nieuws

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.