NVJ compleet lid

— maandag 27 januari 2020, 14:25 | 0 reacties, praat mee

5.000 euro voor technische journalistiek

5.000 euro voor technische journalistiek
© Lex van Lieshout / ANP

Journalisten die rondlopen met een idee voor een diepgravend journalistiek artikel rond nieuwe technische ontwikkelingen en de potentiële impact op onze leefwereld kunnen voor de uitvoering ervan een beroep doen op de Frank Biesboer Beurs. Initiatiefnemer het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) roept journalisten op voorstellen in te sturen. Laatste wijziging: 27 januari 2020, 14:34

Journalisten kunnen voor een bedrag van maximaal 5.000 euro een artikel schrijven. Het artikel wordt aangeboden aan De Ingenieur, het techniektijdschrift van KIVI. Dit jaar is voor het toekennen van de beurzen een totaal bedrag van 10.000 euro beschikbaar.

Bij het afscheid van Frank Biesboer als hoofdredacteur van technologietijdschrift De Ingenieur heeft uitgever KIVI de beurs opgezet om journalistieke kwaliteit over technische onderwerpen te bevorderen.

Voorstellen voor artikelen, inclusief een begroting, kunnen per mail worden ingediend bij Frank Biesboer (fbb@kivi.nl). De uiterste inleverdatum is 2 maart 2020. Alle details en voorwaarden vind je op de site van het KIVI.

De aanvragen worden beoordeeld door een comité dat naast Biesboer zelf bestaat uit Vivianne Bendermacher (oprichter van Techionista en oud-hoofdredacteur van Kijk), Pancras Dijk (huidig hoofdredacteur van De Ingenieur) en Monique De Geus (woordvoerder van Evides en oud-voorlichter TNO).

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.