banner festival 23

— donderdag 29 juni 2017, 12:21 | 0 reacties, praat mee

3FM: meer aandacht voor vrouwelijke dj’s

3FM-dj Roosmarijn Reijmer | Sander Koning / ANP

Directeur NPO Radio Jurre Bosman reageert op een interview met 3FM-dj Roosmarijn Reijmer, waarin ze klaagt over het lage aantal vrouwen dat is te horen op prominente tijdstippen. Reijmer is de enige vrouwelijke dj die doordeweeks 's avonds is te horen. Volgens Bosman maakt 3FM wat betreft programmering met vrouwelijke dj's juist een 'ontzettende ontwikkeling' door. Laatste wijziging: 29 juni 2017, 12:25

Bosman, die ook interim-zendermanager is bij 3FM, noemt het goed dat Reijmer de discussie heeft aangezwengeld. Er zijn al meer vrouwen te horen, stelt Bosman. Binnen een half jaar zal er nóg een vrouwelijke dj op het midden van de dag te horen zijn, belooft hij.

De zender zoekt nu ook specifiek naar vrouwelijk radiotalent. “Die beginnen in de nacht, en maken daarna de stap naar het weekend en uiteindelijk de dagprogrammering. En die zullen daarna ook Radio 2 bereiken, waar weer de wat oudere generatie dj’s zit die van 3FM vandaan komen”, aldus Bosman.

In het interview van afgelopen dinsdag noemt Reijmer die late tijdstippen als een bron van onzekerheid.

“Ik kreeg een eigen programma, maar wel late night. Dan denk je als vrouw: oké, ik hoor er wel bij, maar ik kan geen schade doen. Hoeveel vertrouwen krijg ik precies van de zender? Ik had moeten denken: er is superveel vertrouwen! Ik zit hier om nieuwe muziek aan de man te brengen, daar waar het speelt, mensen nemen dingen van me aan. Maar ik ben van het slechtste uitgegaan. Gewoon pure paniek. Ik had geen idee wat ik toen zei.”

Toen Reijmer begon waren er weinig vrouwelijke voorbeelden om zich aan te spiegelen. “Maar als ik dan toch een beetje de wegbereider zit te zijn, dan ga ik de weg ook zo geplaveid mogelijk maken”, aldus Reijmer.

Collega-dj Eva Koreman zegt dat ze na het verschijnen van het interview met Reijmer door Bosman is gebeld om te vragen naar haar ervaringen. Volgens haar lijken de schellen nu van de ogen gevallen bij de zender. Meer bij NRC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.