PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 8 januari 2021, 08:59 | 0 reacties, praat mee

26 projecten ontvangen steun uit subsidieregeling Onderzoeksjournalistiek

© Pexels

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft voor 2021 ruim 2,48 miljoen euro aan subsidie toegekend vanuit zijn subsidieregeling Onderzoeksjournalistiek. Het geld is verdeeld over 26 projecten, waarvan er twintig ook vorig jaar al steun ontvingen vanuit de regeling. Laatste wijziging: 11 januari 2021, 09:59

Dat meldt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. 2021 is het derde jaar waarin geld wordt uitgekeerd vanuit de regeling, die in het leven werd geroepen om de onderzoeksjournalistiek te steunen.

Media-organisaties konden tussen 22 september en 25 oktober 2020 een aanvraag indienen voor steun uit de subsidieregeling. In totaal werden 55 aanvragen ingediend. Van de 26 projecten die geld ontvangen richt meer dan 75 procent zich op lokaal of regionaal onderzoek. Met het geld worden onderzoeksredacties opgericht en kunnen redacties zich verder ontwikkelen.

Het Stimuleringsfonds geeft onder ander geld aan AT5, onderzoekscollectief Spit, Argos Online, onderzoekscollectief Spot on Stories en Investico. Een volledig overzicht van alle projecten is hier te vinden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.