— vrijdag 8 januari 2021, 08:59 | 0 reacties, praat mee

26 projecten ontvangen steun uit subsidieregeling Onderzoeksjournalistiek

© Pexels

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft voor 2021 ruim 2,48 miljoen euro aan subsidie toegekend vanuit zijn subsidieregeling Onderzoeksjournalistiek. Het geld is verdeeld over 26 projecten, waarvan er twintig ook vorig jaar al steun ontvingen vanuit de regeling.

Dat meldt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. 2021 is het derde jaar waarin geld wordt uitgekeerd vanuit de regeling, die in het leven werd geroepen om de onderzoeksjournalistiek te steunen.

Media-organisaties konden tussen 22 september en 25 oktober 2020 een aanvraag indienen voor steun uit de subsidieregeling. In totaal werden 55 aanvragen ingediend. Van de 26 projecten die geld ontvangen richt meer dan 75 procent zich op lokaal of regionaal onderzoek. Met het geld worden onderzoeksredacties opgericht en kunnen redacties zich verder ontwikkelen.

Het Stimuleringsfonds geeft onder ander geld aan AT5, onderzoekscollectief Spit, Argos Online, onderzoekscollectief Spot on Stories en Investico. Een volledig overzicht van alle projecten is hier te vinden.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.