training eu starters

— dinsdag 26 juli 2016, 14:23 | 0 reacties, praat mee

Stimuleringsfonds kent vier ton subsidie toe

In het kader van de elfde ronde van de zogeheten Regeling Journalistieke Innovatie heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek in totaal 400.000 euro toegekend aan in totaal acht projecten. Er waren 106 ideeën ingestuurd. Laatste wijziging: 27 juli 2016, 17:05

In juli besloot het Stimuleringsfonds om 100.000 euro toe te kennen aan THE CASE, een platform voor documentaires op internet - waarbij gebruikers het ontstaansproces van de documentaire kunnen volgen.

Radiozender BNR ontving 50.000 euro voor de ontwikkeling van een eenvoudig podcastplatform voor deskundigen, die zo kennis kunnen delen met het grote publiek.

In het podcastgenre ontving ‘Fixed’ 70.000 euro voor de ontwikkeling van een ‘visuele podcast’ waar de audio wordt ondersteund met animaties, foto’s, grafieken en video. Fixed werkt samen met de VPRO.

Dataplatform ‘Sustainable Transition Tracker’ ontving 50.000 euro. Via het platform worden duurzame ontwikklingsdoelen over langere een periode gevolgd en getoetst. Het doorlopende karakter van de dataverzameling is volgens het Stimuleringsfonds een nieuwe onderzoeksjournalistieke aanpak, die ‘de journalistieke waakhondfunctie’ versterkt.

Een project om anoniem journalistiek werk te kunnen publiceren én ervoor betaald te krijgen ontving 50.000 euro. Project ‘Publicism Blockchainjournalistiek’ moet bronnen, bloggers en journalisten in onder meer probleemgebieden een veilige werk- en verdienomgeving bieden.

Een journalistieke chatbot ‘Botcave’ ontving 22.700 euro, een project dat een slimme geautomatiseerde gesprekspartner moet opleveren waar gebruikers vragen aan kunnen stellen. In eerste instantie zal Botcave lokaal nieuws aanbevelen aan gebruikers, op basis van hun locatie.

Er ging 24.800 euro naar podcastserie ‘Dipsaus’ `over politiek, kunst, cultuur en pop-cultuur vanuit het standpunt van de gekleurde vrouw´. Het doel van de subsidie is het versterken van de pluriformiteit van het medialandschap.

De 1848 EU-monitor ontving 32.500 euro voor het platform, dat journalisten helpt door debatverslagen, stemmingen, besluiten, documenten, wetgeving en mediabronnen van de Europese Unie te ontsluiten.

Er werden ook twaalf projecten geselecteerd voor een speciaal trainingsweekend waar deelnemers konden leren over het inschatten van de haalbaarheid van plannen en efficiënte opzet van de startup. Meer bij Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.