website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Stimuleringsfonds kent vier ton subsidie toe

Lars Pasveer — Geplaatst in subsidie op Tuesday 26 July 2016, 14:23

Nieuws

In het kader van de elfde ronde van de zogeheten Regeling Journalistieke Innovatie heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek in totaal 400.000 euro toegekend aan in totaal acht projecten. Er waren 106 ideeën ingestuurd.

In juli besloot het Stimuleringsfonds om 100.000 euro toe te kennen aan THE CASE, een platform voor documentaires op internet - waarbij gebruikers het ontstaansproces van de documentaire kunnen volgen.

Radiozender BNR ontving 50.000 euro voor de ontwikkeling van een eenvoudig podcastplatform voor deskundigen, die zo kennis kunnen delen met het grote publiek.

In het podcastgenre ontving ‘Fixed’ 70.000 euro voor de ontwikkeling van een ‘visuele podcast’ waar de audio wordt ondersteund met animaties, foto’s, grafieken en video. Fixed werkt samen met de VPRO.

Dataplatform ‘Sustainable Transition Tracker’ ontving 50.000 euro. Via het platform worden duurzame ontwikklingsdoelen over langere een periode gevolgd en getoetst. Het doorlopende karakter van de dataverzameling is volgens het Stimuleringsfonds een nieuwe onderzoeksjournalistieke aanpak, die ‘de journalistieke waakhondfunctie’ versterkt.

Een project om anoniem journalistiek werk te kunnen publiceren én ervoor betaald te krijgen ontving 50.000 euro. Project ‘Publicism Blockchainjournalistiek’ moet bronnen, bloggers en journalisten in onder meer probleemgebieden een veilige werk- en verdienomgeving bieden.

Een journalistieke chatbot ‘Botcave’ ontving 22.700 euro, een project dat een slimme geautomatiseerde gesprekspartner moet opleveren waar gebruikers vragen aan kunnen stellen. In eerste instantie zal Botcave lokaal nieuws aanbevelen aan gebruikers, op basis van hun locatie.

Er ging 24.800 euro naar podcastserie ‘Dipsaus’ `over politiek, kunst, cultuur en pop-cultuur vanuit het standpunt van de gekleurde vrouw´. Het doel van de subsidie is het versterken van de pluriformiteit van het medialandschap.

De 1848 EU-monitor ontving 32.500 euro voor het platform, dat journalisten helpt door debatverslagen, stemmingen, besluiten, documenten, wetgeving en mediabronnen van de Europese Unie te ontsluiten.

Er werden ook twaalf projecten geselecteerd voor een speciaal trainingsweekend waar deelnemers konden leren over het inschatten van de haalbaarheid van plannen en efficiënte opzet van de startup. Meer bij Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.