Jodal

— donderdag 4 december 2008, 08:53

26 Ontslagen bij De Morgen

Bij de Vlaamse krant De Morgen verdwijnen 26 banen, waarvan zestien op de redactie en tien bij andere ondersteunende diensten. Bij de krant werken 97 mensen. De Morgen is onderdeel van De Persgroep, die in Nederland Het Parool uitgeeft. De reorganisatie moet het hoofd bieden aan de heersende economische recessie en tegelijkertijd de nodige voorwaarden creëren om verder te investeren in de toekomst van de krant. De voorgenomen verhuizing van de redactie van De Morgen naar het moederbedrijf in Kobbegem, waar ook Het Laatste Nieuws gevestigd is, blijft ook staan. Het personeel beraadt zich over mogelijke acties. Dinsdag werd al bekend dat Corelio, uitgever van onder meer de Vlaamse kranten De Standaard en Het Nieuwsblad, zestig werknemers wil ontslaan, onder wie vijftien journalisten. Meer bij De Morgen Laatste wijziging: 5 december 2008, 10:04

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de mediabedrijven trekt aan de alarmbel na de aankondiging van de besparingsplannen bij Corelio en De Morgen, zo is te lezen bij het FD. ‘We begrijpen dat het economisch moeilijke tijden zijn, maar de persvrijheid in Vlaanderen moet gevrijwaard worden en persbedrijven mogen niet louter bedrijfseconomisch benaderd worden.’ De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) houdt woensdagavond een raad van bestuur en buigt zich over de crisis bij de schrijvende en audiovisuele media. Maandag zit de VVJ rond de tafel met alle vakbondsvertegenwoordigers van de noodlijdende redacties en mediabedrijven.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.