— donderdag 16 maart 2023, 09:15 | 0 reacties, praat mee

24 uur lang geen nieuws in Griekenland uit protest na treinramp

Bij een protest eerder deze maand werden 57 lege stoelen opgesteld, één voor ieder dodelijk slachtoffer bij de treinramp. - © ANP / Imago Stock & People GmbH

Journalisten in Griekenland hebben woensdag een dag en nacht lang het werk neergelegd. Dat deden ze naar aanleiding van een recente treinramp, waarbij 57 mensen om het leven kwamen. De journalistenbonden eisen dat degene die verantwoordelijk is voor de treinramp berecht wordt. Laatste wijziging: 16 maart 2023, 09:21

Dat meldt Nieuwsblad. Naast journalisten staakte ook andere leden van andere vakbonden. In plaats van nieuws werden er oude documentaires, films en muziekprogramma’s uitgezonden. Ook online was er geen nieuws. Als gevolg van de staking zijn er op donderdag ook geen kranten verschenen.

De treinramp die als aanleiding voor de staking dient, vond plaats op 28 februari. Het ongeluk, dat gebeurde in de stad Larisa en de Tempi-treinramp wordt genoemd, kon ontstaan doordat een stationschef de trein het verkeerde spoor had opgestuurd. Onderzoek wees onlangs uit dat ook de slechte infrastructuur van het spoor een rol speelde. De infrastructuur is volgens het onderzoek als gevolg van politieke onbekwaamheid verwaarloosd.

Naast het feit dat de journalisten willen dat de verantwoordelijken voor het ongeluk worden berecht, kaartten ze met de actie ook andere punten aan. Zo willen de journalisten dat ze hun werk kunnen doen zonder daarbij gehinderd te worden door de eigenaren van media-organisaties en hekelen ze hun lage lonen. De treinramp leidde eerder deze maand al tot grote protesten in het hele land.

Bekijk meer van

Griekenland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.