— maandag 15 augustus 2016, 09:44 | 0 reacties, praat mee

120 jaar Villamedia

Villamedia en haar voorgangers bestaan deze maand op de kop af 120 jaar. Dat vieren we met een speciale uitgave van Villamedia magazine. Online publiceren we deze maand elke dag een artikel uit onze jubileum-uitgave.

Vanaf de start in 1896 kijken we steeds tien jaar vooruit, totdat we in 2026 belanden en de vraag beantwoorden hoe het medialandschap in Nederland er dan uit ziet.

Elke tien jaar komt een onderwerp aan bod dat toen actueel was en vandaag de dag ook nog.

Natuurlijk is er veel veranderd de afgelopen 120 jaar. Bij de start van dit magazine moesten telefoon, auto, vliegtuig, radio, televisie en internet nog worden uitgevonden, dan wel gemeengoed worden.

Net zoveel is hetzelfde gebleven. Al die jaren verschenen artikelen over wie zich journalist mag noemen, dat goede beloning een voorwaarde is voor kwaliteit, en dat de scheiding tussen redactie en commercie van levensbelang is.

In al die jaren is er één belangrijke constante waarover geen verschil van mening was. Journalistiek gaat over waarheids­vinding en het daarmee helpen van je publiek, ook al werd dat soms opvoeden genoemd. Wie vooruit kijkt in de tijd ziet dat daar niets aan gaat veranderen.

Bekijk meer van

Villamedia 120 jaar

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.