— vrijdag 21 maart 2014, 15:33 | 0 reacties, praat mee

100% Grachtengordelvrij

Mark Koster was op 12 maart te gast op de ROOS dagen in Ermelo. 
Hij is, met fotograaf Frank Groeliken, graag onder vrienden. Nodig hem ook uit via: koster@villamedia.nl

Wel eens in Ermelo geweest? Nou, gewaardeerd mediamensch dáár bevond zich op 12 maart het epicentrum van de journalistieke vooruitgang. De prijsuitreiking van de NL Awards, is misschien nog niet helemaal Oscar-niveau, maar je moet er een beetje doorheen kijken. Hilversum kan hier nog heel veel leren! De inzendingen blonken uit in creativiteit en oorspronkelijkheid. Omroep Friesland bleek een eigen Jack van Gelder in dienst te hebben. Hij schreeuwde Cambuur naar de eredivisie. Bij L1 maken ze crimereportages die beter zijn dan Flikken Maastricht. Bij RTV Noord draaien de medewerkers piketdiensten wanneer er een aardbeving is. Een seniore RTV Oost medewerker maakte een prachtdocumentaire over een depressieve SGP-vrouw. De maker mocht het verhaal vastleggen omdat hij samen stieren met haar fokte. Ja, dat is wel even wat anders dan al die correcte journalistieke nuffigheid in de grote stad. De winnaars waren over het algemeen modern, jong en vooral niet afkomstig uit de journalistiek rank and files. Twee vrolijke niet-journalisten van RTV Noord wonnen de gouden NL-awards voor een aardbevingsapp. Vier Haagse post-pubers werden beloond voor hun reportage over de lekkerste lerares. En een historicus won een prijs voor een radiodocumentaire over een man die zijn joodse identiteit ontdekte. ‘Ik kreeg het verhaal omdat ik géén journalist was.’

Carrie ten Napel, dochter van de oud NOS-voetbalverslaggever en ex-RTV Oost presentatrice, komt uit Ermelo en zag het laat worden op de Veluwe.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.