— dinsdag 8 oktober 2019, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Zweedse Readly doet internationaal wat Blendle van plan was

Het Zweedse bedrijf Readly, dat op ‘all you can eat’-basis tijdschriften aanbiedt via een app, werkt inmiddels 50 landen samen met 800 uitgevers en biedt 4.500 tijdschriften aan in de Readly-app. De internationale doorbraak waar Blendle van droomt, heeft Readly daarmee bereikt.

De onderneming is opgericht in 2012 en kwam in november 2018 ook naar Nederland. Daar zijn inmiddels 25 uitgevers aangesloten bij de app, die samen 120 titels hebben ingebracht, vertelt Maria Hedengren (49) CEO van Readly, aan Business insider.

Maar Sanoma doet niet mee. Hedengren: ‘Uitgever Sanoma houdt de boot nog af. Zij hebben een eigen digitaal platform voor het delen van magazines. We zijn constant in gesprek met interessante uitgevers. Ik zou Sanoma dolgraag ook aan boord krijgen.’

Over Blendle zegt ze: ‘Ik heb veel respect voor Blendle. Ik vind het mooi dat wij het allebei opnemen tegen techreuzen zoals Apple. Readly richt zich op z’n eigen missie. Plannen om overnames te doen zijn er niet meteen.’

Meer bij Business Insider.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.