— maandag 10 augustus 2009, 09:58

‘Onzorgvuldig gehandeld inzake Ravage’

UPDATE De officier van Justitie heeft 'achteraf bezien onvoldoende zorgvuldig gehandeld' in de zaak van de beheerder van webmagazine Ravage. Dat schrijft minister Hirsch Ballin (Justitie) in antwoord op Kamervragen van D66. De webmaster werd verdacht van bedreiging van politicus Geert Wilders in een column. Hij meldde zich vrijwillig bij de politie, werd aangehouden en zijn computer werd in beslag genomen. In de brief van Ballin staat dat 'het Openbaar Ministerie geen aanleiding zag de vrijheid van meningsuiting mee te wegen, omdat het ging om een verdenking van bedreiging met een misdrijf tegen het leven'. De officier van justitie in Amsterdam had volgens Ballin bij zijn besluit ‘over de inzet van strafvorderlijke bevoegdheden’ niet op een losse passage van de column mogen afgaan, maar de gehele tekst in beschouwing moeten nemen, 'zodat de satirische aard op dat moment duidelijk was geworden. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.