PersVeilig

— maandag 20 april 2009, 09:04

Zorgen om in Iran veroordeelde Saberi

De Amerikaanse president Obama heeft gezegd "ernstig verontrust" te zijn over de veroordeling van de 31-jarige Amerikaanse journaliste Roxana Saberi. De journaliste werd initieel opgepakt vanwege het kopen van een fles wijn, maar later beschuldigd van spionage. Na een rechtszaak - achter gesloten deuren - is Saberi voor spionage tot acht jaar cel veroordeeld. Volgens vader Reza Saberi is zijn dochter afgevallen en zou ze "breekbaar en zwak" ogen. Volgens eigen zeggen wordt Saberi goed behandeld, maar is het frustrerend om niet vrij te kunnen bewegen. Minister van Buitenlandse Zaken Clinton heeft bij Iran aangedrongen op vrijlating. Iran en de Verenigde Staten onderhouden geen officiële politieke banden. Desondanks heeft ook de Iraanse president zich verrassend genoegd in de zaak gemengd: hij heeft op zondag per brief aan de openbaar aanklager in Teheran geschreven dat hij een eerlijk proces verwacht, "waarbij de beschuldigde ruimte krijgt zich te verweren." Saberi heeft twintig dagen om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Laatste wijziging: 20 april 2009, 11:06

Bekijk meer van

Iran

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.