banner festival 23

— maandag 18 mei 2009, 11:59

Zilveren Nipkowschijf voor KRO

Laatste wijziging: 18 mei 2009, 14:00

De KRO-comedyserie ‘t Vrije Schaep heeft dit jaar de Zilveren Nipkowschijf gewonnen, de prijs die wordt toegekend door radio- en televisiecritici. De jury noemt de comedyserie ‘het samengaan van muziek en drama, met een verrassend script en innemende acteerprestaties’. De comedyserie biedt volgens de Nipkow-jury voor elk wat wils; het programma kan als toegankelijk amusument worden gezien of als ‘briljant laverend tussen vorm en inhoud’. De reisreportage Van Moskou tot Madagan van de VPRO kreeg een eervolle vermelding. Het programma Simek in de nacht (RVU), dat tot eind vorig jaar werd uitgezonden, kreeg de Zilveren Reissmicrofoon - voor ‘de scherpzinnigheid, doortastendheid en intuïtie’ van interviewer Simek. De website van het VPRO-programma Metropolis kreeg de Zilveren Prichettprijs. De officiële uitreiking van de prijzen is op 11 juni in Studio Plantage te Amsterdam.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.