training eu starters

— maandag 6 februari 2017, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Zilveren Camera 2016 voor Cigdem Yuksel

© Marco de Swart

Fotograaf Cigdem Yuksel heeft zaterdagavond de Canon Zilveren Camera 2016 gewonnen. Zij krijgt de prestigieuze prijs voor een serie foto’s over kinderarbeid van Syrische kinderen in Turkije. Laatste wijziging: 6 februari 2017, 08:33

De kinderen zijn Syrische vluchtelingen die wonen in Gaziantep (Turkije). Veel Syrische kinderen kunnen niet naar school, omdat hun ouders niet genoeg verdienen om te overleven. Zij moeten daarom werken om het gezin te onderhouden. Vaak is dit onder slechte omstandigheden, 12 uur per dag, zes dagen per week.

Marc Prüst, voorzitter van de jury: “Dit verhaal confronteert ons als Westerse consumenten met de consequenties van onze politieke en economische keuzen. In combinatie met de krachtige kleuren, de sterke composities en de consistente kwaliteit van de individuele beelden, een overtuigende keuze.”

Fotograaf Ruben Terlou won de Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek met zijn multimediaal project Langs de oevers van de Yangtze.

Het project bestaat uit een zesdelige documentaireserie (gemaakt samen met Maaik Krijgsman), een interactieve website en tentoonstellingen. Het is het resultaat van een reis - met een fotocamera - langs de oevers van de Yangtze, de langtse en drukst bevaren rivier van China. Onderweg vraagt hij passanten hoe de economische omwenteling het leven van de bewoners heeft veranderd.

De jury, onder voorzitterschap van Sterre Sprengers, roemt de kwaliteit, omvang en breedte van het project. Sprengers: “Terlou weet met zijn stekelijk enthousiasme en echt auteurschap iedereen mee te slepen in zijn verhalen. Door zijn persoonlijke en losse manier van vertellen heeft hij een breed publiek voor het onderwerp én voor fotografie weten te interesseren.” Voor de winnaars in de andere categorieën kijk bij Zilveren Camera

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.