e learning nvj

— dinsdag 9 juni 2015, 11:54 | 0 reacties, praat mee

Ziggo beëindigt privacyovertredingen

René Obermann, CEO van Ziggo

Na onderzoek van het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft Ziggo overtredingen van de Wet bescherming persoonsgegevens beëindigd. Het CBP constateerde dat Ziggo zijn klanten onvoldoende informeerde en geen toestemming vroeg voor het verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens over tv-kijkgedrag. Ziggo keek zonder toestemming mee met het tv-kijkgedrag van een deel van zijn klanten, om zo kijkcijferanalyses te maken. Nu worden de gegevens op het apparaat van de tv-kijker geanonimiseerd, waardoor het kijkgedrag niet meer naar individuele personen te herleiden zijn. Daarnaast gebruikte Ziggo gegevens over het kijken naar films om persoonlijke kijkaanbiedingen te doen. Bij de klanten was niet bekend dat er een interesseprofiel werd opgesteld op basis van iemands on demand-kijkgedrag. Ook deze overtredingen zijn beëindigd. Het bedrijf vraagt nu toestemming en geeft duidelijk aan wat die toestemming inhoudt. Het CBP stelde ook vast dat Ziggo ten minste eenmaal gegevens over los bestelde sportuitzendingen gebruikte voor gerichte direct marketing. Ook op dit gebied werden klanten niet geïnformeerd of om toestemming gevraagd.

Bekijk meer van

Ziggo

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.