— dinsdag 12 augustus 2008, 08:44

7 partijen geïnteresseerd in bladentak RBI

Voor de tijdschriftentak van de Nederlands-Britse uitgever Reed Elsevier zijn zo'n zeven gegadigden. Dat zegt een bron die dicht bij de onderhandelingen staat aan persbureau Dow Jones. Dit aantal staat haaks op verwachtingen eerder in de markt. Ingewijden spraken over ‘twee dozijn’ geïnteresseerden, maar daarvan zou intussen al bijna de helft zijn afgehaakt. Volgens een bron dicht bij de onderhandelingen zijn er nog zeven partijen over. Vermoedelijk blijven er na de eerste biedingsronde vandaag drie of vier over. De private equity-bedrijven Cinven/Candover, Texas Pacific Group, Bain Capital en Apax behoren tot de bieders. En ook het Amerikaanse McGraw-Hill, uitgever van het tijdschrift BusinessWeek zou daarbij zitten. Analisten hadden de afgelopen weken weinig vertrouwen in de interesse van kopers voor RBI. Tijdschriften als Elsevier en het Amerikaanse Variety die Reed Business Information (RBI) uitgeeft, zijn conjunctuurgevoelig en daarmee in deze magere economische tijden minder in trek bij kopers.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.