banner festival 23

— maandag 2 juni 2014, 09:13

‘Zeker 500 slachtoffers Savile’

De Britse kinderbeschermingsorganisatie National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) heeft in een nieuw rapport becijferd dat de gevallen tv-presentator Jimmy Savile vermoedelijk zo'n 500 kinderen heeft misbruikt. Gemiddeld waren die tussen de 13 en 15, maar het jongste slachtoffer zou 2 jaar zijn geweest. Het rapport is in opdracht van actualiteitenprogramma BBC Panorama gemaakt. Eerdere schattingen kwamen uit op maar liefst duizend slachtoffers, maar zelf met een halvering blijft Savile de zwaarste kindermisbruiker die Engeland ooit gezien heeft. Laatste wijziging: 3 juni 2014, 13:43

NSPCC-direteur Peter Watt noemt Savile een opportunist die geen kans voorbij liet gaan om de zwaksten te identificeren en te misbruiken.

Deze maandag zullen BBC Panorama en het BBC radioprogramma The World At One onderzoeken hoe het kon gebeuren dat de BBC in 1972 naliet in te grijpen.

De BBC publiceert later dit jaar een eigen intern onderzoek naar dezelfde redenen. In dat rapport komen vermoedelijk honderden meer gevallen van misbruik aan bod, meldt The Guardian.

Bekijk meer van

BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.