— donderdag 2 mei 2013, 14:07

BBC-presentator bekent misbruik

De voormalige Britse televisiepresentator Stuart Hall heeft voor de rechtbank schuld bekend in veertien aanklachten van seksueel misbruik van dertien minderjarige meisjes. Zijn jongste slachtoffer was negen jaar, de oudste zeventien jaar. Tot zijn aanhouding in december was hij nog geregeld te horen op de radio als sportcommentator en hij schreef een wekelijkse column voor Radio Times magazine. De uitspraak volgt 17 juni. Namens een woordvoerder van de BBC meldt de omroep "ontzet te zijn over de schandelijke acties van Stuart Hall en we willen ons medeleven betuigen aan zijn slachtoffers. We zullen blijven samenwerken met de politie om hen helpen in deze en andere onderzoeken." Laatste wijziging: 2 mei 2013, 17:16

De BBC kwam vorig jaar onder vuur te liggen toen bekend werd dat de populaire BBC radio dj Jimmy Savile honderden kinderen zou hebben misbruikt. De BBC zou bewijs over dat misbruik in de doofpot hebben gestopt. Uit het onderzoek naar dat misbruikschandaal bleek dat de BBC de hele zaak verkeerd heeft aangepakt, maar dat er geen sprake was van een doofpotaffaire.

Bekijk meer van

BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.