Jodal

— woensdag 8 april 2015, 10:17 | 0 reacties, praat mee

Vrijspraak gevraagd voor Geerdink

UPDATE In Turkije heeft de rechtszaak tegen de Nederlandse journaliste Fréderike Geerdink gediend. De zaak draait vrijwel zeker uit op vrijspraak, meldt Geerdink op Twitter. De rechter die dat definitief kan beslissen was niet aanwezig, zodat de vrijspraak pas volgende week maandag officieel is. Geerdink moest zich verweren tegen beschuldigingen dat ze propaganda bedrijft voor een terroristische organisatie - ze sprak in het verleden onder meer met leden van de verboden Koerdische Arbeiderspartij. Geerdink, die begin dit jaar ook enige tijd vast zat, besloot vanwege de dunne zaak Turkije niet te verlaten en zich gewoon bij de rechtbank te melden. "Maar in Turkije blijft het toch altijd wat spannend", stelde Geerdink nuchter vast. De Nederlandse Vereniging van Journalisten had de rechtszaak tegen de journalist in februari al als absurd betiteld. De huiszoeking, arrestatie en vervolging zijn volgens de NVJ een schending van haar fundamentele rechten. Laatste wijziging: 9 april 2015, 12:04

Bekijk meer van

Turkije Fréderike Geerdink

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.