— woensdag 17 januari 2018, 09:09 | 0 reacties, praat mee

YouTube gaat sommige video’s handmatig controleren

YouTube gaat in een poging om adverteerders tevreden te houden handmatig video's recenseren als die binnen het zogeheten 'Google Preferred'-programma worden gepresenteerd. Dat is een programma voor duurdere 'premium' inhoud. Aanleiding voor de stap is een video van een YouTube-ster Logan Paul, die in een video lol trapt naast een lijk in het Japanse 'zelfmoordbos' Aokigahara. Laatste wijziging: 17 januari 2018, 09:11

Google gooide Paul uit het lucratieve preferred programma, maar wil voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt. Een video binnen dat programma wordt nu handmatig bekeken. YouTube-directeur Susan Wojcicki beloofde eind vorig jaar dat er 10.000 recensenten zullen worden aangetrokken.

Pas als de video ‘adverteerdersvriendelijk’ is bevonden, kan er reclame op worden verkocht. Om de kwaliteit van materiaal verder te garanderen worden de regels voor YouTube-kanalen aangescherpt om voor reclameinkomsten in aanmerking te komen.

Vroeger waren 10.000 views voldoende, nu moet een kanaal minstens duizend abonnees hebben en in het jaar ervoor minstens 4000 uur zijn bekeken. YouTube hoopt dat daarmee ook geautomatiseerd inhoudelijke kwaliteit wordt gegarandeerd.

“Omvang alleen is natuurlijk niet voldoende om te bepalen of een kanaal geschikt is voor adverteerders. We zullen daarnaast nauwgezet kijken naar overtredingen, spam en andere vormen van misbruik”, schrijft eigenaar Google over de nieuwe stappen.

Bekijk meer van

YouTube

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.