— maandag 24 november 2014, 14:28

Yournalism krijgt subsidiesteun

Crowdfundingplatform Yournalism heeft een subsidiebedrag gekregen van 50.000 euro van Vereniging Veronica en Stichting Democratie & Media. Nienke Venema, directeur van Stichting Democratie & Media, stelt: "Met deze aanmoediging kan het nog jonge platform bewijzen dat het bestaansrecht en relevantie kan hebben in het huidige journalistieke landschap, en dat willen wij heel graag ondersteunen," aldus Venema. Het platform voor onderzoeksjournalistiek is een initiatief van Sybren Kooistra, datajournalist bij de Volkskrant.

Directeur van Yournalism, Huub Schuijn, is blij met de subsidie: “Met een startkapitaal van zo’n €20.000,- euro zijn we Yournalism in mei 2014 gestart. We hebben met weinig middelen bewezen dat mensen bereid zijn te doneren voor diepgravend, journalistiek onderzoek. Deze volgende subsidie stelt ons in staat om meer belangrijke assumpties van ons bedrijfsmodel te testen. Zo gaan we op zoek naar de juiste vorm voor Yournalism, om als zelfvoorzienende onderneming in het roerige medialandschap op eigen benen te kunnen staan.” Teun Gautier, bestuurslid van Vereniging Veronica, laat weten: “De Nederlandse journalistiek lijkt flink in beweging gekomen te zijn de laatste tijd en innovaties als Yournalism zijn een voorbeeld voor vele anderen. De lezer gaat een veel belangrijkere rol spelen als deelnemer aan het journalistieke proces. Yournalism gaat deze ontwikkeling een belangrijke impuls geven. De lezer zal dankzij Yournalism weer betrokken worden bij het identificeren van onderwerpen en het financieren van onderzoek.”

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.