persmonitor_press_unlimited

— dinsdag 23 oktober 2012, 09:05

Yahoo ziet omzet toenemen

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo heeft in het derde kwartaal de omzet met 2 procent zien stijgen tot 1,1 miljard dollar. De operationele winst exclusief reorganisatielasten bedroeg 177 miljoen dollar, vrijwel onveranderd op jaarbasis. Yahoo boekte in het afgelopen kwartaal wel een boekwinst van 2,8 miljard dollar door de verkoop van aandelen in de Chinese branchegenoot Alibaba. Het zijn de eerste cijfers die onder de nieuwe topvrouw Marissa Mayer bekend worden gemaakt. Mayer is de vijfde bestuursvoorzitter in vier jaar en richtte zich de afgelopen periode vooral op het stabiliseren van het management. De afgelopen jaren zijn er diverse bezuinigingen en reorganisaties doorgevoerd om het bedrijf weer stabiel te krijgen. Het mediabedrijf worstelt al jaren met dalende inkomsten en heeft moeite met de concurrentie van internetrivalen. Mayer heeft gezegd zich te gaan richten op op de mobiele markt. Het bedrijf wil een groter publiek aanspreken via mobiele telefoons en tablets. Volgens Mayer zijn de weer-, sport- en beursdiensten van Yahoo perfect geschikt om op smartphones gebruikt te worden. Daarbij is het geen handicap dat Yahoo zelf geen mobiel besturingssysteem maakt, zei Mayer. Het bedrijf wil op alle platformen innoveren. Meer bij Bloomberg / ANP via Adformatie / NU.nl

Bekijk meer van

Yahoo
nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.