— woensdag 8 mei 2013, 09:09

‘Yahoo wil af van Microsoft’

Yahoo-topvrouw Marissa Mayer wil af van de overeenkomst die Yahoo in 2010 met Microsoft sloot, waarin die laatste zoektechnologie aan Yahoo beschikbaar stelt. De deal loopt eigenlijk nog tot 2020, maar Mayer zou ontevreden zijn over de positieve effecten, schrijft zakenkrant The Wall Street Journal. Uit cijfers die het beursgenoteerde Yahoo moet publiceren blijkt dat beloofde doelen wat betreft inkomsten niet gehaald worden. Microsoft had daarop al garanties verlengd, maar voor Mayer is blijkbaar de maat vol. Op het WSJ-stuk wordt door Yahoo officieel niet gereageerd, los van een obligate mededeling over het belang van de samenwerking tussen de twee bedrijven. Ook Microsoft liet een verklaring uitgaan met die strekking. De relatie tussen Yahoo en Microsoft is niet heel hartelijk, nadat Yahoo een overnamebod van tientallen miljarden afwees. Later dwong een aandeelhoudersrevolte Yahoo alsnog naar de onderhandelingstafel, maar toen was het aanbod al ingetrokken, waarna er een zoekdeal op basis van Microsofts (toen nieuwe) zoekmachine Bing werd afgesproken.

Bekijk meer van

Yahoo

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.