— vrijdag 13 juni 2008, 10:04

Yahoo en Google starten samenwerking

UPDATE Internetgiganten Yahoo en Google hebben aangekondigd op reclamegebied te zullen samenwerken en de eigen chatprogramma's beter op elkaar af te stemmen. Yahoo kan straks Google's tekstreclames naast de eigen zoekresultaten weergeven. De beide firma's hopen op extra reclameinkomsten van een half miljard dollar. Yahoo zal de eigen online activiteiten (waaronder een zoekmachine en website) gewoon aanhouden. Met de samenwerking lijkt de deur definitief gesloten voor een overeenkomst met Microsoft. Dat bedrijf probeerde de afgelopen maanden zonder succes om Yahoo over te nemen. Microsoft hoopte met de overname de eigen internetactiviteiten te versterken. Microsoft stuurde na de aankondiging van Yahoo en Google een kort persbericht rond, waarin het bedrijf herhaalde dat het graag met Yahoo tot zaken was gekomen. De softwarereus sloot een nieuw en hoger bod echter uit. "Ons geboden alternatief blijft op tafel", stelt Microsoft.

Bekijk meer van

Yahoo Microsoft

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.