— woensdag 8 februari 2012, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Wouter Bax nieuwe hoofdredacteur NU

Trouw-journalist Wouter Bax begint per 1 april als hoofdredacteur van Sanoma-nieuwssite NU.nl. Gisteren werd bekend dat Laurens Verhagen, die in november vorig jaar bij NU vertrok, de 'kwaliteitsites' van De Persgroep gaat leiden. Bax werkt sinds 1997 bij dagblad Trouw en was in die tijd correspondent in Brussel, werkte voor het katern De Verdieping. Sinds 2011 is hij chef nieuws. Bax miste volgens eigen zeggen het multimediale aspect. "Het is voor mij een uitdaging om de redactie van NU.nl naar een nog hoger plan te helpen", aldus Bax. Sander Stallinga, uitgever van NU.nl: "We verheugen ons op de komst van Wouter. Als nieuwsjager weet hij elk onderwerp aantrekkelijk aan een breed publiek te vertellen. Daarnaast is hij met zijn jarenlange ervaring binnen het nieuws en op het gebied van multimedia een bron van kennis en expertise voor zijn nieuwe collega’s."

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.