— woensdag 30 juli 2008, 13:16

Wolters Kluwer in zwaar weer

Een teruglopende advertentiemarkt in belangrijke sectoren en een zwakke dollar hebben de omzet van uitgeefconcern Wolters Kluwer onder druk gezet, meldt de Volkskrant. De omzet daalde in de eerste helft van dit jaar met vier procent tot 1,61 miljard euro. Wolters Kluwer levert informatie aan onder meer ziekenhuizen, banken, belastingadviseurs en juristen. Farmaciebedrijven adverteren minder en financiële instellingen kampen met de problemen op de internationale kredietmarkt. In de sectoren liepen de inkomsten met respectievelijk 14 en 12 procent terug. Wolters Kluwer boekte in het eerste halfjaar een nettowinst van 144 miljoen euro, tegenover 742 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Topman Jeff McCaulley kondige aan "om persoonlijke en familieredenen" op te stappen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.