persveilig seminar

— maandag 21 juli 2014, 08:23 | 1 reactie, praat mee

Woede om actie verslaggever Sky

Sky News heeft excuses aangeboden voor het gedrag van verslaggever Colin Brazier. Tijdens een uitzending vanaf de rampplek van vlucht MH17 in Oekraïne rommelde Brazier live op televisie door de spullen van slachtoffers. Hij pakte onder meer een setje sleutels en een tandenborstel uit een koffer. "Dit is eigenlijk niet zo netjes", zei Brazier al tijdens de reportage over zijn gedrag. Daar bleken veel kijkers het volkomen mee eens. De woedende reacties op onder meer sociale media over het respectloze gedrag waren niet van de lucht. Ook bij collega's kon Brazier op weinig waardering rekenen. "Deze voorwerpen zijn nu ongeveer heilig voor de nabestaanden. Schokkend", stelde BBC-radiopresentator Shelagh Fogarty. Sky News ging na de uitzending diep door het stof in een officiële verklaring. "Zo weinig respect voor slachtoffers" zegt VTM Nieuws-journalist Boudewijn van Spilbeeck in De Morgen Laatste wijziging: 21 juli 2014, 10:42

Bekijk meer van

actualiteiten

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

H. de Bruijn, 21 juli 2014, 19:48

En Een Vandaag’s Caroline van den Heuvel deed zojuist precies hetzelfde. Ze zat zelfs op camera door het vakantiedagboek van een slachtoffer te bladeren, met lees- en herkenbaar handschrift en namen. Wanneer gaat Een Vandaag ‘diep door het stof’?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.