— dinsdag 25 augustus 2009, 09:07 | 1 reactie, praat mee

WOB-conflict over ‘OV-ambassadeur’

Over naar schatting zes weken zal de Arnhemse bestuursrechter uitspraak doen in een zaak tussen ict-journalist Brenno de Winter en 'OV-ambassadeur' Jeltje van Nieuwenhoven. De Winter probeert al langere tijd via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) documenten vrij te krijgen met betrekking tot de OV-chipkaart. Volgens een rapport van Van Nieuwenhoven zijn er geen privacy-risico's bij invoering van de chipkaart, maar onderbouwing van die claim ontbreekt. Vorige week diende een rechtszaak waarin de juridische status van de OV-ambassadeur centraal staat. Eerdere WOB-verzoeken werden afgewezen, omdat Van Nieuwenhovens volgens de landsadvocaat "een informele advies- en overlegtaak en geen openbaar gezag heeft". Volgens de advocaat die De Winter bijstaat is de OV-ambassadeur echter door de minister van Verkeer en Waterstaat aangesteld en zetelt deze in het pand van het ministerie. De functie wordt door de overheid bovendien als overlegorgaan van het ministerie aangemerkt. Dat de landsadvocaat optreedt bij de verdediging spreekt boekdelen, meent De Winter. Een uitspraak volgt naar verwachting over zes weken.

Bekijk meer van

WOB wob

Praat mee

1 reactie

Jaan Krats, 26 augustus 2009, 13:26

Van Nieuwenhoven “ambassadeur”? Nou breekt mijn klomp, hoe diep zit die landverraderspartij PvdAllochtoon in het bestuur van Nederland. Gooi die landverraders opmakers toch uit alle bestuyurlijke functies, ze doen niks dan zakkenviullen, gewone burgers pesten en geld over de balk gooien met zinloze projecten vor cultuurverrijkers

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.