— maandag 16 maart 2015, 12:40 | 0 reacties, praat mee

WNL: regio centraal in berichtgeving

Valerie Kuypers / ANP

Omroepplatform Spreekbuis interviewde WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes over de specifieke journalistiek keuzes die zijn omroep maakt. De nadruk ligt met opzet sterk op de regio. "Regionale krantenlezers zijn onze grootste doelgroep. Wij zitten wel in Amsterdam, maar berichten bij voorkeur over de regio. Daar zitten onze meeste kijkers. In Hilversum interesseert het niemand wat er voorbij Amersfoort gebeurt, dat doen wij bij WNL wel", aldus Huisjes. Eveneens opzet is het gebruik van presentatoren uit de regio, waarbij het voordeel voor WNL is dat "ze niet zwaar gekleurd zijn, dan wanneer ze opgegroeid zouden zijn in de BNN- of VARA-school", stelt Huisjes - die verder zegt dat de omroep 'bekende koppen' simpelweg niet kan betalen. Het zou Huisjes bevallen als in het debat over de publieke omroep wordt gekeken naar de financiering. "Heel slecht aan de publieke omroep is dat je er wel in kan, maar er nooit meer uit kan. Omdat het een subsidieding is." Als omroepen meer ruimte krijgen voor commerciële projecten, kunnen de echt publieke programma's vanuit Den Haag worden gefinancierd, meent Huisjes. Meer bij Spreekbuis

Bekijk meer van

WNL Bert Huisjes

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.