training eu starters

— woensdag 26 juli 2017, 11:05 | 0 reacties, praat mee

Winst Sanoma in Nederland en België gegroeid

Sanoma heeft dankzij besparingen zijn winst in Nederland en België vergroot. Met de afschrijving op SBS meegerekend draaide het bedrijf fors verlies. De Nederlandse en Belgische tak van het Finse mediaconcern Sanoma hebben het afgelopen kwartaal opnieuw beter gepresteerd dan een jaar eerder. De winst van het Nederlandse en Belgische onderdeel steeg met 15 procent in het tweede kwartaal en ging naar 24,6 miljoen euro, zo blijkt uit de gisteren verschenen kwartaalcijfers. Laatste wijziging: 26 juli 2017, 13:17

Niet meegerekend zijn eenmalige verliesposten als gevolg van de verkoop van SBS aan Talpa van John de Mol. Het eerste halfjaar werd daar 286,4 miljoen euro op afgeschreven. Daardoor kwam het totale verlies van Sanoma de eerste helft van dit jaar uit op 372,2 miljoen euro.
Ook de omzet daalde licht, met bijna 2 procent naar 441 miljoen euro. De teruglopende inkomsten werden mede veroorzaakt door televisiereclames die minder opleverden.
De toekomst van het bedrijf staat in het teken staan van krimp en kostenbesparingen. Over de hele linie staan inkomsten van traditionele mediabedrijven onder druk door verschuivingen op de advertentiemarkt en dalende oplagecijfers.
De advertentie-inkomsten daalden dit halfjaar met 5,2 procent naar 275,5 miljoen. Inkomsten uit abonnementen en losse verkoop daalden ook - met 3 procent naar 265,5 miljoen euro.
Meer bij fd. en NRC

Bekijk meer van

sanoma

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.