word studentlid

— woensdag 28 april 2010, 09:58

WINNAARS DE TEGEL 2009

Laatste wijziging: 28 april 2010, 12:09

Journalisten van De Twentsche Courant Tubantia, Trouw, Zembla, Netwerk en Ondertussen in Nederland zijn beloond met de prijs voor de beste journalistieke productie van 2009 .
Ook radiojournalisten van Argos en Holland Doc Radio vielen in de prijzen, evenals het multimediaproject Beagle: in het kielzog van Darwin. De jury onder leiding van Jozias van Aartsen beoordeelde 269 inzendingen, verdeeld over acht categorieën. Het aanbod van print en televisie was opnieuw van hoog niveau, aldus de jury. Ze is blij met het grote aantal goede inzendingen van regionale en lokale media.

In de categorie Print Nieuws won verslaggever Lucien Baard van De Twentsche Courant Tubantia met een serie over de affaire rond voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur. De Trouwjournalisten Laura van Baars, Wilma van Meteren, Onno Havermans en Cees van der Laan kregen de prijs voor hun zesdelige serie achtergrondverhalen Red het platteland.

In de categorie Televisie Nieuws won de Zembla-uitzending De Q-koorts epidemie van Ton van der Ham en Manon Blaas. De televisiemakers Kees Vlaanderen, Huib Schoonhoven en Karen Kuiper in de categorie Achtergrond met hun HUMAN-documentaire De kleine oorlog van boer Kok uit de reeks Ondertussen in Nederland.

De Argosredacteuren Suzan Borst en Irene Houthuis kregen een Tegel voor hun nieuwsreportage Corporatie in crisis: SGBB. Deze ‘spannende radio’ over de financiële problemen van een woningcorporatie in Hoofddorp won in de categorie Radio Nieuws. Freelancer Christine Steinhäuser van Holland Doc Radio ging met een Tegel naar huis voor haar radiodocumentaire Made in GDR.

In de categorie Online wonnen diverse journalisten die meewerken aan Beagle: In het kielzog van Darwin, het multimediale project van de VPRO, Teleac en de Vlaamse omroep VRT. Verslaggever Hans van der Steeg van Netwerk werd de winnaar van de F.W. Sijthoff Tegel voor journalistiek talent. Hij maakte voor Netwerk van de EO de driedelige serie De Zeepfabriek over de ondergang van de zeepproducent Cosmara.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.