persveilig seminar

— vrijdag 11 juli 2014, 08:24

Werkkamp voor journalisten Birma

In Birma zijn vier journalisten van een tijdschrift veroordeeld tot tien jaar werkkamp. Ze hadden artikelen gepubliceerd over een wapenfabriek. Ook de directeur van het blad, dat inmiddels opgeheven is, kreeg tien jaar. Het weekblad (Unity) publiceerde begin dit jaar een serie artikelen waarin stond dat het leger een groot stuk boerenland had ingenomen voor de bouw van een wapenfabriek. Daarin zouden chemische wapens geproduceerd gaan worden. Volgens de rechters hebben de journalisten staatsgevoelige informatie vrijgegeven. "Ook in de Verenigde Staten zou een veroordeling volgen", zei de Birmese onderminister van Informatie Ye Htut. Amnesty International noemt de veroordeling een zwarte dag voor de persvrijheid in Birma. "De vijf hebben niets anders gedaan dan het onthullen van een verhaal in het belang van het publiek."

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.