e learning nvj

— donderdag 26 juni 2008, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Wegener schrapt honderden banen

Wegener gaat zijn uitgeverijen samenvoegen en dat zal 395 tot 465 arbeidsplaatsen kosten. Op de redacties van de dagbladen vervallen 75 tot 85 banen. De drie uitgeverijen die samengaan zijn Wegener NieuwsMedia, Wegener Huis-aan-huisMedia en Wegener MediaVentions. De nieuwe naam voor de uitgeverij wordt Wegener Media. De reorganisatie komt voort uit een onderzoek dat de uitgeverij deed naar een effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering en een betere organisatie-inrichting. Wegener verwacht een structurele kostenreductie van 32 tot 37 miljoen euro. De NVJ hekelt de nieuwe bezuiniging op de redacties, aangezien Wegener dit jaar beter draait dan vorig jaar. Laatste wijziging: 27 juni 2008, 10:49

NVJ-secretaris Thomas Bruning: ‘Dit tekent de kille rendementswind die vanuit Mecom waait’. De nieuwe bezuiniging zou een afname van het aantal journalisten op de Wegenerredacties betekenen van tien procent. Bruning: ‘Dit is zeer teleurstellend. De redacties hebben net een reorganisatie achter de rug en dan komt de volgende weer.’

Bij de afdelingen commercie en oplage verdwijnen 190 tot 220 banen, bij de afdeling back office (ondermeer advertentie-opmaak) en ict 90 tot 110 banen en bij operations costs en distributie 40 tot 50 banen.

De Centrale Ondernemingsraad en de hoofdredacties van de zeven dagbladen willen nog niet reageren op het nieuwe banenverlies. Algemeen secretaris van FNV Kiem Bea van den Bosch plaatst vraagtekens bij de achtergrond van de plannen. “Bij deze reorganisatie van Wegener verdwijnen veel banen, zonder dat het duidelijk is welke langetermijnvisie Wegener heeft voor het bedrijf. Als er alleen bezuinigd wordt om tegemoet te komen aan rendements-eisen van een investeerder, zonder dat daar een goed strategisch plan aan ten grondslag ligt, maken wij ons grote zorgen om de toekomst van dit bedrijf. En dus om de mensen die er werken.”


Met de aankondiging van de nieuwe bedrijfsstructuur is niet meegedeeld hoe de raad van bestuur van Wegener er precies uit gaat zien. Naast Munsterman bestaat de raad van bestuur ook nog uit C. Boot en W. Cornelisse. De functie van voorzitter van de raad van bestuur is daarmee nog vacant.

Meer bij Wegener

Bekijk meer van

Wegener

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.