persveilig seminar

— maandag 21 maart 2022, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Weerman Piet Paulusma (65) overleden

Piet Paulusma voorafgaand aan zijn laatste opnames voor Piets Weer. De weerman verruilde in 2019 na 23 jaar SBS 6 voor Omroep MAX - © Siese Veenstra

Piet Paulusma is zondagmiddag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Omroep MAX-baas Jan Slagter namens de familie bekendgemaakt. De weerman overleed in het ziekenhuis van Leeuwarden aan de gevolgen van kanker.

Paulusma was al geruime tijd ziek, maar wilde hier geen ruchtbaarheid aan geven. In een verklaring van Omroep MAX staat dat de weerman de laatste dagen hard achteruitging.

Jan Slagter, directeur Omroep MAX in een verklaring: “Het is ongelooflijk hoe dapper Piet zijn ziekte heeft ondergaan. Zolang het nog ging, wilde hij door met werken. Donderdag jl. presenteerde hij voor het laatst op tv, vrijdag was hij nog te horen op de radio. Het is vreselijk verdrietig dat we hem nooit meer zijn kenmerkende uitsmijter “oant moarn” horen zeggen.”

Paulusma begon zijn carrière als weerman in 1985 bij Omrop Fyslân, eerst op de radio en later ook dagelijks op televisie. Elf jaar later brak de weerman door op landelijke televisie. Hij begon bij SBS6 en bracht dagelijks ‘Piets Weer’ vanaf wisselende locaties in het land. Zijn presentatie, met publiek zorgde er voor dat hij de bekendste weerman van Nederland werd. In 2019 liet SBS na 23 jaar weten afscheid te nemen van de Friese icoon omdat de zender het tijd vond voor “iets nieuws”. Bij Omroep MAX was Piets Weerbericht voor het eerst te zien op 1 januari 2020 en twee keer per dag te horen op NPO Radio 5.

Omroep MAX zendt dinsdag 22 maart 2022 in Tijd voor MAX een eerbetoon uit aan Piet Paulusma met als titel Oant Moarn.

Bekijk meer van

SBS Piet Paulusma Omroep MAX

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.