— dinsdag 10 januari 2012, 02:50 | 0 reacties, praat mee

Hagoort boos over VVD-verzoek

NPO-voorzitter Henk Hagoort is boos op de VVD dat aan minister van Bijsterveldt heeft gevraagd om te onderzoeken wat het oplevert om terug te gaan naar twee televisiezenders. Dat zei hij in het NCRV-programma Lunch! op Radio 1. “Er liggen afspraken tussen Hilversum en Den Haag. We zijn volop bezig om die uit te voeren, en dan vind ik het uitermate vervelend dat er steeds dit soort dingen langskomen die voorbij gaan aan die afspraken.” Hagoort hoort naar eigen zeggen ook nooit vanuit het publiek de roep om het derde net op te heffen. “Ik begrijp niet waar dit vandaan komt. Ik wil weten waar ik aan toe ben in de relatie met Den Haag.” Bovendien beweert de voorzitter dat het schrappen van een net niets oplevert. De negentig miljoen die VVD-Kamerlid van Miltenburg aanhaalt, noemt hij onzin. VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg liet in het AD dat de VVD een duidelijke voorkeur te hebben voor een net minder. "We zetten liever in op kwaliteit dan op kwantiteit." In december liet de VVD weten dat er nog eens 200 miljoen extra bezuinigd zou kunnen worden bij de publieke omroep. De partij heeft minister Van Bijsterveldt inmiddels gevraagd wat het schrappen van één van de publieke zenders oplevert. Bronnen in Hilversum zouden stellen dat de opheffing de overheid een besparing van zo'n 90 miljoen euro zou opleveren. Meer bij het AD

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.