— donderdag 10 augustus 2017, 16:07 | 0 reacties, praat mee

Weer journalisten gearresteerd in Turkije

© Ozan Kose ? AFP

De Turkse politie heeft donderdag 35 mediawerkers opgepakt, negen van hen zijn journalist. Ook de hoofdredacteur van de kritische krant Birgün zou zijn opgepakt. Ze worden in verband gebracht met de beweging rond Fethullah Gülen, de in Amerika wonende geestelijke die door Turkije verantwoordeljk wordt gehouden voor de mislukte staatsgreep van vorig jaar. Laatste wijziging: 10 augustus 2017, 16:10

Staatspersbureau Anadolu worden ze verdacht van lidmaatschap aan een terreurorganisatie. Ze zouden bovendien ByLock hebben gebruikt, een versleutelde berichten-app die volgens de regering in gebruik is bij het netwerk rond Gülen.

In de nasleep van de couppoging treedt Turkije hard op tegen vermeende Gülen-aanhangers. Tienduizenden mensen zijn gearresteerd. Ook media hebben het zwaar te verduren. Zeker 160 media zijn al gesloten en zo’n 150 journalisten zitten in de gevangenis.

Bekijk meer van

Turkije

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.